Sıkışmış Piksel Tamiri Nasıl Yapılır?

Sıkışmış Piksel Onarım Aracını aşağıdaki Sıkışmış Piksel Tamiri düğmesine tıklayarak herhangi bir kurulum gerektirmeksizin tarayıcınızda çalıştırabilirsiniz.

Sıkışmış Piksel Onarım Aracı telefon, tablet, bilgisayar, televizyon dahil modern internet tarayıcısı (- Internet Explorer eski sürümlerinde çalışmaz) olan her cihazınızda kullanabilirsiniz.

Sıkışmış piksel onarımını uygulamadan önce bilgisayar ve ekran ayarlarınızın uyku süresini kontrol ediniz. Sıkışmış Piksel Onarım Aracı açık bir ekrana ihtiyaç duyar.

Sıkışmış Piksel Nedir, Sıkışmış Piksel Neden Oluşur?

Sıkışmış ya da diğer bir deyişle takılmış pikseller genelde bir renkte(mavi, yeşil, kırmızı,vs.) takılıp kalan ekrandaki noktalardır.

Sıkışmış (takılmış) pikseller genellikle piksel üzerinde uzun bir süre renk değişiminin olamaması nedeniyle oluşurlar. Bu şekilde oluşan sıkışmış pikseller Sıkışmış Piksel Tamir Aracı kullanılarak eski hallerine getirilebilir.

Ölü Pikselle Sıkışmış Piksel Arasındaki Fark Nedir?

Bazen ölü piksel olarak adlandırdığımız pikseller sıkışmış (takılmış)  piksel olabilir. Ölü piksel ile sıkışmış piksel arasındaki temel fark, sıkışmış piksel enerji alabiliyorken, ölü pikselin ömrü tükenmiştir. Bu yüzden ölü pikseller daha çok siyah renkte iken sıkışmış pikseller farklı renklerde olabilirler.

Her siyah nokta ölü piksel değildir, sıkışmış piksel de olabilir.

Yukarıdaki bilgilere ek olarak ölü piksel hatasının tamiri yazılımsal olarak mümkün gibi değilken sıkışmış piksellerin düzelme ihtimali vardır.

Ekranımda Sıkışmış (Takılmış) Piksel Olduğunu Nasıl Anlarım?

Aşağıdaki Sıkışmış Piksel Testi düğmesine tıklayarak açılan sayfadaki test aracını kullanabilisiniz. Takılmış pikseller için ekran testi yaparken ekranda gözlemlediğiniz noktalar siyah ve beyazdan ziyade mavi, kırmızı, yeşil gibi renklerde ise ekranınızda muhtemelen sıkışmış piksel vardır.